Tuesday, 17 January 2012

'The Doctor'



satu lg lagu by (AMBO AIZAT) untuk mimpi..
thanz ambo aizat for this song..
kami akan buat melody yg terbaik..
kami cuba yg terbaiklah..
iALLAH lagu ni akan best..
lagu ni memang terbaiklah..
kata (AMBO AIZAT) ni killer song.
lagu ni lagu kedua mimpi.

peace :))
tegur mimpi kalau salah..

Nukilan Kami , Mimpi Band.

Monday, 9 January 2012

"red bus"


'red bus'  ni maksud dia BAS MERAH. hehe :)
'red bus' ni merupakan tajuk lagu..
'red bus' ialah lagu bru n lagu pertama mimpi..
thanks to ambo AIZAT coz cipta lagu ni buat mimpi.
'red bus' juga merupakan lagu pertama mimpi.
lagu ni nk kata best, memang best lah bg kami.
lagu ni akan kami mainkan setelah siap melody soon.

'red bus'
la la la la laa
it's bus,its red, you know
i miss you already
you see it got all so heavy
i miss you already..

tooooooooooottttt......stop..
yg seterusnya coming soon.. hehe :)

Nukilan Kami , Mimpi Band.

LY studio




ni lah geng mimpi..
mimpi band ni band yg tk seberapa jer..
kami baru..
kami main band-2 ni hanya sebagai hobi jerr..
xde niat pon nk pemes-2..
kalau ad rezeki,, AMIN.. :)
tegur lah kami seandainya kami silap.
tempat ni yg selalu kami jamming.
LY studio..

Nukilan Kami , Mimpi Band.

percaya padaku by unggu n cover by mimpi

lg besr lgu ni bile mimpi mainkan.. hehe :)

[intro] A E F#m D 2x

A
Aku tak tahu apa yang kurasakan
E
Dalam hatiku saat pertama kali
F#m                 D
Lihat dirimu melihatmu

A
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
E
Detak jantungku berdetak tak menentu
F#m                           D
Sepertinya aku tak ingin berlalu

[chorus]
A
Berikan cintamu juga sayangmu
E
Percaya padaku ku kan menjagamu
F#m                         D
Hingga akhir waktu menjemputku
   A
Ku berikan cintaku juga sayangku
E
Percaya padaku ku kan menjagamu
F#m                         D
Hingga akhir waktu menjemputku


A
Saat ku tahu kau akan pergi jauh
E
Izinkan aku tuk selalu menatimu
F#m                    D
Untuk katakan ku ingin dirimu

A
Agar kau tahu betapa ku terlalu
E
Mencintaimu aku akan menunggu
F#m                    D
Hingga dirimu kembali untukku

[chorus]
A
Berikan cintamu juga sayangmu
E
Percaya padaku ku kan menjagamu
F#m                         D
Hingga akhir waktu menjemputku
   A
Ku berikan cintaku juga sayangku
E
Percaya padaku ku kan menjagamu
F#m                         D
Hingga akhir waktu menjemputku

[solo] A E F#m D

A
Tolonglah aku bagaimana diriku
E
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
F#m                   D
Dalam hatiku ku cinta padamu

[chorus]
A
Berikan cintamu juga sayangmu
E
Percaya padaku ku kan menjagamu
F#m                         D
Hingga akhir waktu menjemputku

   A
Ku berikan cintaku juga sayangku
E
Percaya padaku ku kan menjagamu
F#m                         D
Hingga akhir waktu menjemputku

A
Berikan cintamu juga sayangmu
E
Percaya padaku ku kan menjagamu
F#m                         D
Hingga akhir waktu menjemputku

Nukilan Kami , Mimpi Band.

punkrock jalanan




G          Bm        C        D    G
sungguhku menyesal telah mengenal dia
G          Bm        C      D   G
dan aku kecewa karna menyayanginya
G          Bm        C         D      G
dan aku tak akan mengulang kedua kalinya...

reff:
G              D          Em           Bm
kusimpan rindu dihati gelisah tak menentu
C              G               D
berawal dari,kita bertemu kau akan kujaga
G             D           Em           Bm
kuingin engkau mengerti betapa kau aku cinta
C              G               D
hanya padamu aku bersumpah kau akan kujaga sampai mati
G                D           Em                 Bm
kuingin tau siapa namamu dan kuingin tau dimana rumahmu
C            G          D
walau sampai akhir hayat ini...
G                D         Em                Bm
jalan hidup kita berbeda aku hanyalah punk rock jalanan
C                   G                 D
yang tak punya harta berlimpah untuk dirimu sayang...

*
G                 D     Em            Bm
kutunggu kau kutunggu kunanti kau kunanti
C         G             D
walau sampai akhir hayat ini (2x)


G                   D     Em               Bm
kukira kau setia padaku ternyata kau menduakanku
C         G             D
diriku akhirnya tak menduga...
G                  D     Em                  Bm
kukesal kini kualami perjalanan cinta selama dulu
C         D       G
kukira kau bosan padaku...
C         D        G
ternyata kau menduakanku..


G       Bm        C          D      G
dulu kau berjanji akan sehidup semati(itu gombal!!)
G         Bm      C       D     G
dan aku kecewa karna menyayanginya
G        Bm       C       D        G
dan aku tak akan mengulang kedua kalinya

Back to reff
Back to *


lagu ni yg selalu vokalist mimpi nyanyikan. 

Nukilan Kami , Mimpi Band.

MIMPI MEMBERs

MIMPI BAND mempunyai 5 ahli iaitu Nadhir, Ipangg, Zarif, Ijatt n Amier.


 Nadhir n Zarif


Ipangg, Amier n Ijatt

Nukilan Kami , Mimpi Band.

pembikinan melody "red bus"
















Nukilan Kami , Mimpi Band.